Search This Blog

Saturday, 12 September 2015

Mika Turn's 1 Celebration

Cepat betul masa berlalu. Semalam Mika genap setahun.Anak mama dah besar rupanya. Semalam juga kami sekeluarga ada arrange majlis doa selamat dan majlis hari lahir Mika secara kecil-kecilan juga. Sangat teruja mama Mika ni Nak cerita sepanjang majlis Mika ni berlangsung tau.    


Antara persiapan yang kami sediakan sendiri adalah port Candy Buffet. Nasib baik adik nak tolong preparekan jugak. Tak sah kalau Candy Buffet ni takde chocolate fountain. Lucky jugak Ayu my officemate ada mesin ni. Dia volunteer kasi pinjam. Tema Mika untuk hari lahir dia mama dia yang tolong decidekan. Sebabnya dia pun suka lagu Banana. Cer teka apa? Hehe..mestila Minnion. So,dengan khemah punya scallop dan decoration Candy Buffet Mama Mika ni ikut tema Minnion.

Majlis doa selamat dan tahlil mula pada pukul 12 tengahari. Keluarga terdekat dan jiran kat area rumah yang join tahlil ni. Sesudah selesai tahlil barulah tetamu yang diundang sampai. Catering kami ambil tempat biasa daripada zaman tunang lagi.. Takde pulak gambar makanan yang menarik dan sedap tu. Lupa nak snap. Kami tempah roti jala yang sedap jugak. Nak katakan memang banyak juadah semalam.

Mak mertua dan famili mertua pun datang memeriahkan majlis Mika. Banyak hadiah tau dia dapat. Tak sah kan kalau birthday takde kek. Kek ditempah khas dari Honez Delight dengan tema Minnion. Sangat puas hati dan cantik tau.Meriah juga majlis semalam.Nak ucapkan berbanyak terima kasih kepada famili semua yang banyak membantu semalam. Kepada tetamu yang hadir juga. Meh mama Mika belanja lagi gambar.


No comments:

Post a Comment